015 - 666 74 02

Arbeidsrecht specialist in Den Haag nodig?

Ontslag op staande voet aanvechten

Wilt u ontslag op staande voet aanvechten? Wij vertellen u precies wat u moet doen en begeleiden u van A tot Z bij het proces. Als jurist arbeidsrecht zullen wij samen met u het ontslag op staande voet aanvechten. Lees hieronder wat u moet doen of bel ons direct 015 - 666 74 02.

Wat te doen?

Een werkgever kan een werknemer alleen op staande voet ontslaan als er sprake is van een dringende reden en voldoen aan bepaalde voorwaarden. Wat te doen bij ontslag op staande voet aanvechten? Wij kijken samen met u of uw ontslag geldig is en nemen vervolgens de benodigde stappen met u door.

Geldige reden?

Eerst moet duidelijk zijn wat de reden voor het ontslag is en of dat een geldige reden is. Geldige redenen zijn bijvoorbeeld:

  • diefstal
  • mishandeling
  • fraude
  • werkweigering

Is voldaan aan de voorwaarden?

Daarnaast moet de werkgever bij ontslag op staande voet aan twee andere voorwaarden voldoen:

  1. het ontslag op staande voet moet direct na het incident worden gegeven;
  2. de reden moet direct aan de werknemer worden medegedeeld.

Altijd actie ondernemen

Ook al is het ontslag op staande voet terecht, het is verstandig toch actie te ondernemen. Wanneer de werkgever niet voldoet aan de voorwaarden kan het ontslag worden aangevochten. Dan kunt u voorkomen dat u zonder loon komt te zitten of geen recht heeft op een WW-uitkering. Lees hieronder meer over de gevolgen van ontslag op staande voet. Wordt er door de werkgever wel voldaan aan de voorwaarden dan kunnen wij voor u bekijken of er een andere oplossing is.

Hulp bij ontslag op staande voet aanvechten

Indien de werkgever niet aan de voorwaarden voldoen kunt u het ontslag aanvechten bij de kantonrechter. Er kan uiteindelijk tot een beƫindiging met wederzijds goedvinden worden gekomen, waardoor de werknemer recht zal hebben op een WW-uitkering en eventueel een ontslagvergoeding. Mochten beide partijen te ver uit elkaar staan, dan kan het tot een gerechtelijke procedure komen.

Gevolgen ontslag op staande voet

Bedenk dat ontslag op staande voet verregaande gevolgen heeft voor een werknemer. Het contract wordt direct beƫindigd. Dit betekent dat de werknemer geen recht meer heeft op loon. Daarnaast kunnen er kosten voor de werknemer komen in de vorm van een schadevergoeding voor de werkgever. Ook heb je als werknemer geen recht op een WW-uitkering, omdat er bij een ontslag op staande voet sprake is van werkloosheid door uw eigen schuld. Onderneem dus sowieso actie, ongeacht of het ontslag terecht is.

Ontslag op staande voet aanvechten arbeidsrecht jurist

Corbeij Juridisch Advies is een ervaren kantoor dat zich door de jaren heen met talloze zaken op het gebied van ontslag heeft beziggehouden. Ons doel is altijd om tot een middenweg te komen en beide partijen ervan te overtuigen dat dit vaak de beste oplossing is. Uiteraard ligt dit volledig aan de situatie en heeft elke situatie een unieke aanpak nodig. Wij luisteren dan ook aandachtig naar uw verhaal en staan u op persoonlijke en praktische wijze bij.

Bel gerust 015 - 666 74 02 of vul ons contactformulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

sytske corbeij

Sytske Corbeij

Na de studie Nederlands Recht succesvol te hebben afgerond is mevr. Corbeij met veel passie en toewijding bij verschillende advocatenkantoren werkzaam geweest. Om haar missie binnen het arbeidsrecht en het huurrecht daadwerkelijk te kunnen realiseren heeft ze in 2012 Corbeij Juridisch Advies opgericht. Een persoonlijke benadering, inlevingsvermogen en een praktische insteek zorgen voor de succesvolle afhandeling van zaken.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

U kunt o.a. bij ons terecht voor:
  • Arbeidsrecht
  • Contractrecht
  • Ontslagrecht

Afspraaklocatie

Corbeij Juridisch Advies
Marshallaan 2
2625 GZ Delft


Hoofdvestiging