015 - 666 74 02

Arbeidsrecht specialist in Den Haag nodig?

Ontslag op staande voet

Wat is nu precies een ontslag op staande voet? In de praktijk betekent het dat iemand wordt ontslagen met een directe beëindiging van zijn of haar arbeidsovereenkomst. Er is dus geen overbruggingsperiode naar het ontslag, net zomin als dat het loon nog enige maanden doorloopt na de contractbeëindiging. Een ontslag op staande voet, schriftelijk of mondeling gecommuniceerd, heeft daardoor ingrijpende gevolgen.

Bel bij ontslag op staande voet in Den Haag of omstreken 015 - 666 74 02. Onze jurist arbeidsrecht helpt u met uw rechten en plichten, voor werknemers en werkgevers.

Ontslag op staande voet werknemer

Het verlies van baan en inkomen, zonder mogelijkheid om in een betaalde overbruggingsperiode naar nieuw werk te zoeken, is een onaangenaam aspect van deze ontslagvorm. Er zijn dan ook enkele regels waar een ontslag op staande voet voor een werknemer te allen tijde aan moet voldoen. Hieronder vindt u de belangrijkste:

  • De werkgever moet een duidelijke, aantoonbare reden hebben.
  • Deze reden moet aan de werknemer gecommuniceerd worden.
  • Ontslag op staande voet is per direct, stante pede.

Deze regels bepalen hoe een ontslag op staande vorm geregeld moet worden. Mochten een of meer tijdens de ontslagprocedure met voeten zijn getreden, is het ontslag voor de werknemer aanvechtbaar.

Ontslag op staande voet aanvechten

Een onrechtmatig verlies van werk is pijnlijk en vernederend. Het is daarom in uw eigen belang een onrechtmatig ontslag aan te vechten, zo u daar reden toe ziet. In de eerste twee maanden na de opzegging van uw contract moet u bij de (kanton)rechtbank een verzoekschrift indienen, waarmee u uw eisen duidelijk maakt. Corbeij Juridisch Advies kan u tijdens deze procedure ter zijde staan en zal u ook in het verdere verloop van de zaak begeleiden.

Woont u in de regio Den Haag en ben u van zins uw ontslag op staande voet aan te vechten? Schakel dan een jurist van Corbeij Juridisch Advies in. Neem hiervoor direct contact met ons op door te bellen naar 015 - 666 74 02.

 

sytske corbeij

Sytske Corbeij

Na de studie Nederlands Recht succesvol te hebben afgerond is mevr. Corbeij met veel passie en toewijding bij verschillende advocatenkantoren werkzaam geweest. Om haar missie binnen het arbeidsrecht en het huurrecht daadwerkelijk te kunnen realiseren heeft ze in 2012 Corbeij Juridisch Advies opgericht. Een persoonlijke benadering, inlevingsvermogen en een praktische insteek zorgen voor de succesvolle afhandeling van zaken.

 

Waarom Corbeij Juridisch Advies?

  • Persoonlijke en betrokken aanpak
  • Voor werknemers en werkgevers
  • We komen desgewenst bij u thuis langs

Maak gerust een afspraak

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak voor een intake gesprek door te bellen naar 015 - 666 74 02.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

U kunt o.a. bij ons terecht voor:
  • Arbeidsrecht
  • Contractrecht
  • Ontslagrecht

Afspraaklocatie

Corbeij Juridisch Advies
Marshallaan 2
2625 GZ Delft


Hoofdvestiging