015 - 666 74 02

Arbeidsrecht specialist in Den Haag nodig?

Vaststellingsovereenkomst controleren

Wij kunnen uw vaststellingsovereenkomst controleren, zodat u niet voor verrassingen komt te staan en op het gebied van wet- en regelgeving juist handelt. Wij helpen werkgevers en werknemers, zijn pragmatisch ingesteld en willen zo min mogelijk tijd verdoen in de rechtszaal. Indien dit nodig is, staan wij u uiteraard met raad en daad in de rechtszaal bij. Lees hieronder alles wat u moet weten over een vaststellingsovereenkomst controleren of bel onze arbeidsjurist in Den Haag voor advies of een afspraak: 015 - 666 74 02

vaststellingsovereenkomst controleren

Zet niet zomaar je handtekening ergens onder.

Vaststellingsovereenkomst of iets anders?

Let goed op dat er verschillende termen gebruikt worden. Een vaststellingsovereenkomst wordt ook wel een beÃĢindigingsovereenkomst of ontslag met wederzijds goedvinden genoemd. Wilt u een ontslag op staande voet aanvechten of krijgt u ontslag tijdens ziekte, dan kunt u daarvoor ook bij Corbeij Juridisch Advies in Den Haag terecht.

Voor werknemers

Een vaststellingsovereenkomst betekent een ontslag voor u als werknemer. Onderteken nooit zomaar het voorstel dat u krijgt. U heeft de tijd om erover na te denken en om navraag te doen. Wat u zou moeten doen:

 1. wacht met ondertekenen van de vaststellingsovereenkomst;
 2. vraag uw werkgever om de reden voor het ontslag;
 3. doe een voorstel voor een termijn waarbinnen u reageert op het voorstel;
 4. controleer de vaststellingsovereenkomst of beter, laat de vaststellingsovereenkomst controleren;
 5. bepaal uw wensen en voorwaarden;
 6. doe een tegenvoorstel of onderteken het voorstel van uw werkgever.

Voor werkgevers

Met een vaststellingsovereenkomst kunt u zonder tussenkomst van het UWV of de kantonrechter iemand ontslaan. De werknemer moet het voorstel wel ondertekenen. De overeenkomst moet daarnaast aan verschillende voorwaarden voldoen en moet stroken met wat er in het arbeidscontract staan. Denk hierbij aan de opzegtermijn, de reden van ontslag, een transitievergoeding. Door een vaststellingsovereenkomst te laten controleren door een jurist arbeidsrecht” weet u zeker dat u voldoet aan uw verplichtingen als werkgever.

Vaststellingsovereenkomst controleren inhoud

Wat staat er in een vaststellingsovereenkomst? Lees hier hieronder. De dikgedrukte onderdelen moeten er sowieso in staan:

 • reden van het ontslag;
 • de opzegtermijn;
 • de einddatum van de arbeidsovereenkomst;
 • ontslagvergoeding/transitievergoeding;
 • hoe zit het met het concurrentie- en relatiebeding;
 • wordt de werknemer vrijgesteld van werk?;
 • wat gebeurt er met de studiekosten die zijn gemaakt?;
 • draagt de werkgever bij aan de juridische kosten?;
 • finale kwijting (dan kan er na tekenen van de vaststellingsovereenkomst geen nieuwe vordering ingediend worden)

Vaststellingsovereenkomst controleren door arbeidsjurist

Een arbeidsjurist kan u helpen met het controleren van de vaststellingsovereenkomst. Mocht het probleem verder oplopen, dan kan een jurist u daar ook bij helpen. Binnen het arbeidsrecht lopen de meeste zaken via de kantonrechter. Alles wat via de kantonrechter gaat kan door een arbeidsjurist behandeld worden. U heeft hiervoor geen advocaat nodig. Bel ons gerust 015 - 666 74 02 of vul het contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

 

sytske corbeij

Sytske Corbeij

Na de studie Nederlands Recht succesvol te hebben afgerond is mevr. Corbeij met veel passie en toewijding bij verschillende advocatenkantoren werkzaam geweest. Om haar missie binnen het arbeidsrecht en het huurrecht daadwerkelijk te kunnen realiseren heeft ze in 2012 Corbeij Juridisch Advies opgericht. Een persoonlijke benadering, inlevingsvermogen en een praktische insteek zorgen voor de succesvolle afhandeling van zaken.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

U kunt o.a. bij ons terecht voor:
 • Arbeidsrecht
 • Contractrecht
 • Ontslagrecht

Afspraaklocatie

Corbeij Juridisch Advies
Marshallaan 2
2625 GZ Delft


Hoofdvestiging