015 - 666 74 02

Arbeidsrecht specialist in Den Haag nodig?

Vaststellingsovereenkomst

Wilt u hulp bij het opstellen van en/of onderhandelen over de vaststellingsovereenkomst? Wij helpen werkgevers en werknemers van A tot Z met een vaststellingsovereenkomst, ook wel beëindigingsovereenkomst of ontslag met wederzijds goedvinden genoemd. Lees hieronder alles wat u moet weten of neem direct contact op door te bellen 015 - 666 74 02.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Een vaststellingsovereenkomst wordt opgesteld bij een ontslag met wederzijds goedvinden. De werkgever en werknemer zijn het dus eens over het ontslag. In het document worden afspraken vastgelegd over het ontslag. De volgende zaken dienen opgenomen te worden in het document:

    1. naam en adresgegevens van werknemer en werkgever;
    2. plaats en datum van ondertekening van de vaststellingsovereenkomst;
    3. de reden van het ontslag;
    4. het feit dat de werkgever initiatief nam voor het ontslag;
    5. dat het om een ontslag met wederzijds goedvinden gaat;
    6. dat er geen dringende reden voor het ontslag is;
    7. de einddatum van het arbeidscontract.

Een ander soort ontslag is een ontslag met instemming waarbij het om een eenzijdig besluit vanuit de werkgever gaat waarmee de werknemer schriftelijk instemt. Hierbij is geen vaststellingsovereenkomst nodig.

Transitievergoeding bij vaststellingsovereenkomst

Krijgt de werknemer een transitievergoeding bij een vaststellingsovereenkomst? Niet automatisch, omdat de werkgever bij een ontslag met wederzijds goedvinden volgens de wet niet verplicht is een transitievergoeding te betalen. Echter kan de werknemer de werkgever wel om een ontslagvergoeding vragen. In de praktijk komen werkgever en werknemer dan ook vaak wel tot een afspraak over een ontslagvergoeding. Lees meer over een ontslagvergoeding.

Vaststellingsovereenkomst bij ziekte

Is het verstandig om akkoord te gaan met een vaststellingsovereenkomst bij ziekte? Bent u als werknemer korter dan 2 jaar ziek? Dan is het vaak niet verstandig akkoord te gaan met een ontslag met wederzijds goedvinden. Wanneer u ziek bent is de werkgever namelijk verplicht u door te betalen. Daarbij heeft u geen recht op een WW-uitkering wanneer u zonder baan komt te zitten. Ook is er een grote kans dat het UWV u geen Ziektewet-uitkering geeft. Lees meer over ontslag tijdens ziekte.

Wanneer u langer dan 2 jaar ziek bent kunt u wel akkoord gaan met het ontslag. Uw werkgever doet dan een aanvraag voor een ontslagvergunning bij het UWV. Als aan alle voorwaarden wordt voldaan, dan wordt de vergunning verleend en kan u worden ontslagen. Kunt u door ziekte minder of niet werken, dan heeft u mogelijk recht op een WIA-uitkering.

Vaststellingsovereenkomst controleren

Wilt u een vaststellingsovereenkomst controleren? In Den Haag en omgeving zijn wij altijd op korte termijn beschikbaar om werkgevers of werknemers bij te staan. Wij letten op alle details en geven u inzicht in alle opties die u als werkgever of werknemer heeft. Bel gerust 015 - 666 74 02 of vul ons contactformulier in.

 

sytske corbeij

Sytske Corbeij

Na de studie Nederlands Recht succesvol te hebben afgerond is mevr. Corbeij met veel passie en toewijding bij verschillende advocatenkantoren werkzaam geweest. Om haar missie binnen het arbeidsrecht en het huurrecht daadwerkelijk te kunnen realiseren heeft ze in 2012 Corbeij Juridisch Advies opgericht. Een persoonlijke benadering, inlevingsvermogen en een praktische insteek zorgen voor de succesvolle afhandeling van zaken.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

U kunt o.a. bij ons terecht voor:
  • Arbeidsrecht
  • Contractrecht
  • Ontslagrecht

Afspraaklocatie

Corbeij Juridisch Advies
Marshallaan 2
2625 GZ Delft


Hoofdvestiging